Alles voor een zorgeloze vakantie!

Boek wijs en reis veilig

U heeft twijfels om nu alvast een reis te boeken omdat u financieel geen risico wilt lopen? Dat is begrijpelijk! Graag willen wij die twijfels bij u wegnemen, want voorpret en alvast genieten van je komende vakantiereis is net zo belangrijk!

Veel van onze partners hanteren momenteel soepele omboek- en annuleringsregelingen. Wij vinden het belangrijk om u hierin goed te begeleiden en te informeren.

  • Kosteloos omboeken*

  • Flexibel annuleren*

Kosteloos omboeken

Geen negatief reisadvies maar heeft u er toch geen goed gevoel bij om op vakantie te gaan?
Veel van onze partners hanteren een flexibel omboekbeleid. Hiermee kunt u vaak kosteloos omboeken naar een andere datum en bestemming (mits de reis in de door u gewenste periode al boekbaar is).

Flexibel annuleren

Enkele partners van ons bieden de mogelijkheid om tot een bepaalde tijd voor vertrek kosteloos van uw reis af te zien. Heeft u een pakketreis geboekt en kan de reis niet worden uitgevoerd? Dan geven veel organisaties sinds 1 januari 2021 geen vouchers meer! Dat betekent dat zij de reeds betaalde reissom terug geven als de reis niet doorgaat.

De reisadviezen

ANVR-reisondernemingen blijven de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen. Dus heeft u geboekt en kan de reisonderneming de reis uiteindelijk toch niet uitvoeren, dan ontvangt u uw reeds betaalde reissom terug. En verandert het reisadvies van een bestemming naar oranje of rood terwijl je daar bent, dan zorgt de reisonderneming voor repatriëring. 

Klik hier voor het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zekerheid

Ik ben aangesloten bij TUI at Home. Zij bieden u en mij garantie van aansluiting bij ANVR, (Z)SGR en het calamiteitenfonds. Boekingen en betalingen gaan via TUI at Home.

ANVR Reizigersvoorwaarden
De ANVR is een internationaal erkende belangenorganisatie voor de reisbranche en vertegenwoordigt vele reisbureau- en reisorganisatie ondernemingen. Op deze wijze garanderen wij een hoge kwaliteit reizen en informatie daarover. De rechten en plichten van u en van ons reisbureau zijn vastgesteld in de ANVR Reis- en Boekingsvoorwaarden, die in overleg met de Consumentenbond zijn opgesteld. De ANVR werkt o.a. samen met de SGR en het Calamiteitenfonds. Bekijk de ANVR Reizigersvoorwaarden.

De SGR Garantieregeling
De SGR heeft als doel om reizigers te beschermen tegen faillissementen. Zij geven garantie op overeenkomsten voor vervoer, reis en verblijf die u heeft afgesloten bij een aangesloten organisatie. Bij financiële problemen of faillissementen van de reisorganisatie betaalt de SGR onder voorwaarden, de reis en/of verblijf. U betaalt een bijdrage van € 5,00 per persoon. Let op losse vliegtickets vallen niet onder deze regeling.  Meer weten? Bekijk hier de volledige garantieregeling.

Het Calamiteitenfonds
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u aanspraak kunt maken als de reis of een deel van de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan worden uitgevoerd. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dat zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Let op dat het Calamiteitenfonds geen uitkering doet voor reizen die nog niet zijn aangevangen. Wilt u na een calamiteit niet naar een bestemming afreizen? Raadpleeg dan één van onze kantoren. De bijdrage voor het Calamiteitenfonds is 2,50 euro per boeking.  Meer weten? Bekijk de website van het Calamiteitenfonds.