Reisverhaal over Aruba

Aruba

Op uitnodiging van het Arubaans Verkeersbureau ben ik in september 2018 met mijn franchisegever Mijn ReisKennis op studiereis naar Aruba geweest. Een onvergetelijke ervaring!  

Hagelwitte zandstranden en een turquoise zee; ik begrijp waarom de stranden van Aruba tot de mooiste ter wereld behoren! De bekendste stranden op Aruba zijn Palm Beach en Eagle Beach; deze stranden zijn groot en langgerekt. Daarnaast zijn er diverse kleinere hele mooie stranden, zoals bijvoorbeeld Baby Beach op het zuidoostelijkste puntje van het eiland. Hier wordt de glasheldere zee nergens echt diep.

Onze uitvalsbasis was het Marriott Resort, een mooi hotel gelegen aan Palm Beach. Hiervandaan hebben we diverse hotels bezocht. Naast grote, luxe resorts hebben we ook een aantal kleinschalige accomodaties bekeken. Daarnaast hebben we bij verschillende restaurants geluncht en gedineerd.

Overal kunnen diverse watersporten beoefend worden: snorkelen, duiken, kitesurfen, paddleboarden, kanoën of met een catamaran varen.

Heb je even genoeg van de zee en van zand tussen je tenen, breng dan een bezoek aan het Arikok National Park. Rangers geven informatie en verzorgen rondleidingen. Het park bestaat uit verschillende gebieden: met verharde wegen waar je nog met je huurauto kunt rijden (voorzichtigheid is nog steeds geboden!) en onverharde wegen waar je echt een 4x4 jeep nodig hebt. Je kunt ook een jeepsafari boeken; een fantastische ervaring en je krijgt enorm veel informatie over het park. Bezoek de grotten, de verlaten stranden en de geweldige uitzichtpunten. Als de zee niet te wild is neem je een duik in de natural pool. Voor een mooi uitzicht over het eiland beklim je de hoogste berg, de Hooiberg (165 m)!

Ook het Aruba Aloe-Museum/Fabriek is zeker een bezoekje waard. De meest voorkomende plant is de Aloe Vera plant. In het Aloe-Museum krijg je een uitgebreide uitleg over hoe de werkzame gel uit de bladeren van de plant wordt gehaald en laat men je zien hoe diverse producten worden gemaakt.

Aruba is veilig, schoon en ligt buiten het orkaangebied. De bevolking is hartelijk, gastvrij en, een prettige bijkomstigheid, men spreekt Nederlands. Heb je even genoeg van de Nederlandse kou, de regen of de sombere dagen dan is Aruba echt een aanrader. Aruba is niet voor niets One Happy Island en dat 365 dagen per jaar!

Wilt u kennis maken met Aruba? Gebuik het contactformulier, bel of app, ik help u graag met het samenstellen en boeken van uw droomreis naar dit mooie eiland!