Duizend-en-een-nacht, witte stranden en avontuur : Ras al-Khaimah, wat een bijzondere bestemming!

Onze studiereis ging deze keer naar Ras al-Khaimah.

Ras al wat? Ras al-Khaimah! Het is één van de minst bekende emiraten in de Verenigde Arabische Emiraten. Waartoe ook Dubai en Abu Dhabi behoren bijvoorbeeld. Ras al-Khaimah is het enige emiraat dat zowel stranden, een woestijn, mangroven als bergen op zijn grondgebied heeft.

Ras al-Khaimah, één van Verenigde Arabische Emiraten, op slechts een uur rijden van de luchthaven en het drukke centrum van het bekende Dubai. Dit emiraat is bij het grote publiek nog niet doorgedrongen. Geen wolkenkrabbers met glinsterende glazen gevels. Of kunstmatig aangelegde eilanden. Ook gigantische winkelcentra vind je hier niet. Geen jetset en geen blingbling. Maar wel: ruige bergen, witte zandstranden en één van de mooiste woestijnen ter wereld met prachtige terracotta kleurige zandduinen. 

De letterlijke vertaling van Ras al-Khaimah is Hoofd van de Tent; dit verwijst naar de ligging van het emiraat, namelijk de punt in het noorden van het schiereiland van de Verenigde Arabische Emiraten.

Doordat hier gemiddeld meer regen valt dan in de andere emiraten is de grond behoorlijk vruchtbaar en is het hier groener dan elders. Je treft hier dan ook palmbossen en mangroves waar diverse dieren leven waaronder flamingo’s en diverse andere vogels.

Bijzonder: Ras al-Khaimah is één van de weinige plaatsen in de wereld waar al meer dan 7000 jaar mensen leven. Het emiraat staat dan ook vol met eeuwen oude gebouwen.

Dit alles maakt Ras al-Khaimah een unieke vakantiebestemming. Aan de kust vind je een aantal (luxe) resorts, voornamelijk laagbouw. Ben je op zoek naar zon, zee, strand, rust en unieke natuur dan is Ras al-Khaimah een geweldige bestemming.

Is er verder nog iets te doen?

Jazeker! Wat te denken van een woestijn safari in een 4x4, kameel rijden, quad rijden of sandboarden en dat in één van de mooiste woestijnen ter wereld. Of ga de bergen in; de Jebel Jais, de hoogste berg van het emiraat is een unieke plek om te mountainbiken, klimmen, wandelen of off road te gaan. Daarnaast vind je hier een super gave klim- wandel- en zipline route met de hoogste, snelste en langste zipline ter wereld! Aan de kust kun je naast zwemmen in de prachtig blauwe zee diverse watersporten beoefenen, waaronder zeilen, parasailen, kajakken en jetskiën. Voor de afwisseling maak je makkelijk een uitstap naar het andere uiterste; met een uurtje of wat sta je in hartje Dubai!

Kortom, mijn conclusie is: zoekt u in onze winter een vakantiebestemming met zon, zee, strand, natuur én avontuur: Ras al-Khaimah heeft het allemaal!

Klimaat: woestijnklimaat met hete zomers met temperaturen tussen de 29 en de 45 graden. Warmste maand: juli

Beste reistijd: december – januari – februari – maart – april

Tijdens deze studiereis hebben wij onder andere diverse hotels bezocht, zowel in Ras al-Khaimah als in Dubai. In Ras al-Khaimah zijn wij bij een parelkwekerij geweest,  zijn wij de woestijn ingetrokken voor een supergave jeepsafari, hebben wij een roofvogelshow bezocht, hebben we een avond bij de bedoeïnen in de woestijn doorgebracht en heb ik de hoogste, snelste en langste zipline ter wereld getrotseerd, wat was dat een fantastische ervaring! In Dubai zijn wij per bus de bekende highlights afgegaan, zijn we onder andere naar de (goud)souk geweest en hebben we bij zonsondergang bij The Dubai Mall aan voet van de Burj Khalifa twee prachtige fonteinshows  gezien.

Bent u op zoek naar een zonnige bestemming op slechts 6 á 6,5 uur vliegen in onze winter? Wilt u meer weten over een vakantie naar dit emiraat? Neem gerust contact op, ik vertel u er graag alles over!