Kan ik nog op vakantie naar het buitenland?

Laatste update 25 augustus 2020 om 11:30 - deze informatie wordt regelmatig aangepast

Vanaf 16 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.

Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd - klik hier voor de meest actuele informatie

Wat betekenen de kleurcodes voor de reisadviezen per land?

Het reisadvies heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze kleuren de veiligheidssituatie in een land aan. Bij landen met het coronavirus geldt bovendien het volgende:

Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.

Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.

Rood: dit land of gebied is helemaal afgesloten. Er is geen uitzicht op inreizen en uitreizen.

Houd er rekening mee dat niet alle landen in staat zijn om het aantal coronabesmettingen goed bij te houden en adequate zorg te verlenen.

Wees alert, er blijven risico’s

De situatie rond het coronavirus kan elk moment veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van  gebieden en het sluiten van grenzen. 

Bent u van plan om op reis te gaan, check dan dus het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dan weet u of u naar het land kunt reizen en wat de situatie ter plekke is.

Wilt u meer weten, heeft u behoefte aan aanvullende informatie? 

Neem contact gerust op met LucilleReizen!